ionuttudor
401 poze   16812 vizite

Piet Lazeroms

Acest crescător nu este cunoscut atât pentru rezultatele obţinute, cât pentru impresionanta colecţie de porumbei Jan Aarden aflaţi în posesia sa, şi pen­tru numărul imens de crescătorii ridicate cu ajutorul porumbeilor săi. Piet Lazeroms a fost în aşa măsură fascinat de porumbeii Jan Aarden, încât a încercat să-i crească în cultură pură. Pentru aceasta, cât şi pentru a nu-i scăpa nimic, a cumpărat crescătorii întregi, printre care am aminti: cea a lui Jan Van Der Par (prieten cu Jan Aarden), a lui Stoffelen (care încă din copilărie facea curăţenie în crescătoria lui Jan Aarden), a lui Toon Ligtenberg sau cea a lui Van Agtmaal. Cu toate că Piet Lazeroms semăna cu Jan Aarden, fiind un mai bun crescător decât zburător, acesta a reuşit şi câteva bune performanţe la zbor. Aici trebuie amintită porumbiţa „Sproet“, NL-2029053/65, o porumbiţă tipică pentru rasa Jan Aarden, mică dar puter­nică, gută închis, cu spiţuri albe şi alb pe cap. Nici nu se putea altfel, căci tatăl ei nu era altcineva decât „Celebrul 10“ al lui Ligtenberg. Această porumbiţă, fără a fi zburată aproape deloc, reuşeşte să câştige locul 2. Nat. St. Vincent, 8341 p. Fiica ei, „Lara“, câştigă pentru Van Sundert locul 1. Moulins, 4502 p, iar o nepoată de a ei câştigă la Cees Schouw 2. Nat. St. Vincent, 12618 p. Şi locul 1. Nat. la acel St. Vincent a fost câştigat de o porumbiţă încrucişată de Lazeroms, care aparţinea lui Anton Rijsdik, locul 3 fiind ocupat de celebrul „Dolle“ al lui Van Geel. Altă porumbiţă deosebită a lui Piet Lazeroms este şi „Bătrâna 26“, din anul 1965, care reuşeşte o serie de clasări de vârf: 6. Nat. Dax; 16. Nat. Dax; 4. Nat. Dax; 13. Nat. St. Vincent; 17. Nat. St. Vincent; 44. Nat. St. Vincent, şi aceasta, chiar femelă fiind.

Rezultate deosebite cu porumbei Lazeroms obţine Ad. Vedmans din Tilburg, reuşind în 1984 să devină Campion General al Olandei, cu câştigarea locului 11 Nat. Dax, 13463 p.

De asemenea, G. Nefs câştigă locul 1. Nat. St. Vincent ‘82 cu un porumbel Lazeroms, iar porumbiţa „Kuheilan”, care are aceeaşi origine, câştigă locul 2. Nat. St. Vincent, împotriva a peste 53.000 de porumbei.

Şi în Geramania s-au obţinut rezultate fantastice cu porumbei Jan Aarden, în crescătoriile Raymund Hermes, Kipp şi Fiii, Hediri-Racing-Team etc.

Analizând toate aceste performanţe, suntem îndreptăţiţi să privim rasa Jan Aarden, ca cea mai puternică rasă pentru zboruri de mare fond existentă pe plan mondial.
2
2
3-300x200
3-300x200
Piet
Piet
Piet Lazeroms
Piet Lazeroms


Comentarii album • 2
moldovancristian 30 august 2014  
da frumos
Raportează
VasileRadu 9 octombrie 2013  
Foarte bine punctat,dar sa nu uitam de celebrul KLAMPER a lui Cor De Heijde care este original Lazeroms.Pacat ca in 2005 dupa moartea lui Piet tot lotul a luat drumul americii si un pui costa de la 1000 dolari in sus.La ora actuala se gaseste din ce in ce mai greu porumbei curati Lazeroms.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.