ionuttudor
401 poze   16812 vizite

Machiel Buijk

Multe crescatorii au gasit faima cu ajutorul porumbeilor Aarden.
Cu toate astea, intre timp aceste crescatorii au porumbei excelenti, cu greutate a putut mentine cineva rasa de porumei Jan Aarden pura. Cuiburile lui Machiel Buijk constituie o rasa de exceptie. Aproape ca toate aceste crecatorii au porumbei foarte frumosi, insa 99% dintre ele sunt trecute cu alte tulpini, altele decat pura tulpina Jan Aarden. La crescatoriile lui Machiel Buijk in Olanda sunt numai porumbei puri Jan Aarden de o calitate superioara si ochi uimitori, care sunt admirati de toti cei care ii privesc si sunt din cea mai faimoasa linie de sange a tulpinii faimosilor porumbei Jan Aarden de distante lungi a lui Marjin van Geel.
Machiel a inceput sportul cu porumbei in 1970. El a fost nascut si inca locuieste in vecinatatea Steenbergen-ului, micul oras in care Jan Aarden si multi dintre succesorii acestuia au trait, si inca de la inceputul carierei Machiel a fost fascinat numai de porumbei pentru distante lungi.
Dupa 10 ani de cand era crescator, Machiel a inceput sa lucreze cu magazinele specializate pentru porumbei din Belgia si Olanda. In acele zile a vizitat multe crecatorii in Europa si a adus multi porumbei excelenti de la acei campioni. El i-a vrut doar pe cei mai buni porumbei Jan Aarden si i-a cumparat pe acestia de la diferite crescatorii ca: Antoon Aarden, Lazeroms, Sprenkels, Vroegindeweij, Van der Wegen, si nu in ultimul rand de la Marhin van Geel din Nieuw Vossemeer.
Machiel provenea dintr-o generatie mai tanara decat cea a camionilor de distante lungi din acele zile insa asta nu l-a impiedicat sa-i viziteze pe acestia de mai multe ori. In urmatorii ani , a studiat porumbeii Jan Aarden si si-a dat seama ca porumbeii de la Marijin van Geel erau cei mai buni si puri porumbei Jan Aarden dintre toti. Marijin van Geel nu numai ca a avut rezultate bune la cursele de 1000 de kilometri ( 621 de mile) dar porumbeii lui au castigat concurand cu multe crescatorii de asemena.
Pentru cursele de lunga distanta nu existau porumbei mai buni decat aceia a lui Marijin van Geel si Machiel a decis in favoarea pastrarii tulinii Jan Aarden pura pentru viitor, a trebuit sa formeze o colonie din acesti porumbei, toti direct din cuibul lui Van Geel. A fost foarte greu sa cumperi astfel de porumbei pe timpurile alea, deoarece toata lumea ii vroia foarte mult, faptul ca l-a cunoscut pe Machielinca de cand era mic si vazandu-l cum se maturizeaza si a devenit un crescator competent de porumbei, Van Geek nu numai ca i-a vandut acestuia porumbei ci l-a si invatat in timp totul despre tulina Jan Aarden.n primii ani, inainte ca comertul sa domine lumea porumbeilor, era posibil sa obtii porumbei Jan Aarden, si de la ceilalti crescatori care pastrasera tulpina Jan Aarden pura. Marijin van Geel a fost unul dintre acesti crescatori si a inceput asta cu prietenul sau Jan Cools concentrandu-se pe cursele de distante lungi in defavoarea celor mici si mijlocii.
Un an mai tarziu, Marijin van Geel si Jan Cools au decis sa separe si sa curseze porumbei pe cont propriu asa ca ambii crescatori au mers in Steenbergen pentru a obtine porumbei de distanta lunga pentru a-si construi propria tulpina, bazata pe porumbei Jan Aarden.
Marijin van Geel a dobandit cativa porumbei de la un prieten crescator numit, Van Agtmaal. Acest crescator a fost cel mai bun prieten a lui Jan Aarden si a putut aduce toti porumbeii Jan Aarden pe care si-i dorea. Van Agtmaal i-a dat lui Van Geel 5 oua din cei mai buni porumbei, doua dintre acestea fiind de la faimosul lumii'500', unul dintre cei mai buni cursanti din Holland si totodata un superb porumbel. In acelasi an, Van Geel a achizitionat inca doi porumbei tineri de la aceeasi pereche si acesti patru frati si surori a lui '500' au fost porumbei Jan Aarden de la cel mai bun.
In afara de acesti 4porumbei, Marijin van Geel a mai folosit doar doi porumbei pentru a-si forma propria sa tulpina Jan Aarden. Acei porumbei au fost "Lightenberg" si "Old 59" crescuti de Van Geel de la "Big Cock" din Stoffelen. Ambii: 'Lightnberg' si ' Old 59' erau porumbei puri Jan Aarden. Cu acesti sase porumbei, Marijin van Geel a pus baza a ceea ce mai tarziu a devenit cea mai buna colonie Jan Aarden din lume.
Singurii porumbei intordusi dupa startul initial au fost primul loc national St. Vincent castigator a lui Willem van den Burgh, si primul loc Barcelona international castigator a lui Piet van der Slik. Acesti doi porumbei au fost deasemenea o rasa pura de Jan Aarden.
Marijin van Geel a fost o persoana careia nu i-a placut intens sa-si imperecheze porumbeii cu alte tulpini. Si-a atins idealul prin endogamie, o metoda comentata de unii si aclamata de altii ca cea mai buna metoda de a avea succes.
Succesul nu s-a lasat asteptat in ceea ce-l priveste pe Van Geel dupa ce si-a achizitionat tulpina Jan Aarden prin intermediul prietenului sau Van Agtmaal. In putin timp, Marijin van Geel, apartine celor mai buni crescatori in cursele de distante lungi din Holland si inca de la inceputul anilor 60, el a devenit foarte bine cunoscut prin o serie de pozitii de top in cursele de la St. Vincent, Dax, Pau, Barcelona.
Desi sunt peste 40 de ani de atunci, e interesant sa notezi ca rezultatele lui Marijin van Geel nu au fost niciodata egalate in cursele de lunga distanta si daca ar fi sa se faca o liga a campionilor, el ar fi cu siguranta in top.
Porumbeii lui Marijin van Geel au castigat doua masini in cursele nationale, 'Vlekje' a castigat o masina in cursa de la Dax si 'Dolle' a castigat o masina in cursa de la St. Vincent, si de cinci ori un porumbel de-al lui Marijin van Geel a fost castigatorul in sud estul regiunii Holland impotriva cremei din Dutch, crescatori de lunga distanta. Van Geel a reusit sa obtina pozitii in primele 25 de premii impotriva miilor de porumbei in aproape fiecare cursa la care a participat.
Tulpina Jan Aarden a lui Marijin van Geel s-a dezvoltat in cea mai buna tulpina la cursele de lunga distanta din Holland si cativa crescatori foarte buni la cursele de lunga distanta l-au aprobat pe Van Geel si au cumparat porumbei iar cei mai multi dintre acestia au devenit plini de succes cu porumbeii lor.
Marijin van Geel a fost singururl crescator care a pastrat tulpina Jan Aarden intacta asa cum erau in 1950: porumbeii cu cei mai frumosi ochi, fizic perfect si pene matasoase. Van Geel a pastrat porumbeii Jan Aarden puri prin o endogamie foarte apropiata si a reusit in pastrarea porumbeilor Jan Aarden in ceea ce priveste tipul si performanta, 25 de ani mai tarziu dupa moarte lui Jan Aarden, Marijin a aratat cum vechea tulpina Jan Aarden era foarte potrivita pentru endogamie si a fost de neegalat in a pastra tulpina Jan Aarden pura si plina de succes.

In decursul anilor Marijin van Geel a endogamizat mai multi porumbei de neegalat la curse de distante lungi. Faima in lume a inceput cu acum faimosul 'Dolle' fara indoiala cel mai bun porumbel din lume la cursele de lunga distanta din toate timpurile. 'Dolle' a fost urmat de ' Lange', 'Bonte62', 'Old 54' si 'Old 59' si multi altii. Cea mai recenta generatie de porumbei a lui Van Geel include 'Vleje', 'Goede Blauwe', 'Barcelona', 'Favoriet', si 'Munchenvliger'. Ei au fost toti din aceeasi clasa incomparabila, semnul distinctiv al tulinii Jan Aarden, si inca sunt folositi la cursele de lunga distanta zburand la cat mai multe crescatori de top din Europa.
Dolle'

Porumbelul favorit Van Geel a lui Machiel Buijke a fost intotdeauna 'Dolle', nu numai din pricina rezultatelor sale perfecte la cursele de lunga distanta ci si pentru ochii sai unici. 'Dolle' a demonstrat ca este unul dintre cei mai buni porumbei a tulpinii Jan Aarden. 'Dolle' a participat la 17 curse de lunga distanta si a castigat 17 premii.
Cele mai importante rezultate ale lui sunt:
Primul loc la Provincial St. Vincent din 1.684 de porumbei
Locul 3 la National St. Vincent din 6.844 de porumbei
Primul loc la Provincial Dax din 3.649 de porumbei
Locul 9 la Provincial Limoges din de 1.610 porumbei
Locul 12 la National St. Vincent din 6.917 de porumbei
Locul 20 la Provincial Chateauroux din 2.425 de porumbei
Locul 39 la Provincial Moulins din 5.146 de porumbei
Locul 59 la Provincial Moulins din 4.612 de porumbei
Locul 66 la National Dax din 3.561 de porumbei
Marele 'Dolle' a murit in anul 1985 la varsta de optisprezece ani. Numarul porumbeilor care au sangele lui 'Dolle' in vene este imens , si la timpul acela Machiel Buijik avea 13 copii de-a lui 'Dolle' in acelasi cuib, mai mult decat a vazut vreodata cineva. In acelasi timp in cuibul lui erau 14 copii ai faimosului 'Vlekje', castigatorul masinii de la Dax. 'Vlekje' a fost nepot de-a lui 'Dolle'.
Din nefericire in 1983 Marijin van Geel a murit, crescatori din toata lumea au venit pentru a-i cumpara lui Marijin intreaga colonie. Cu toate astea, Martha, sotia acestuia, a decis sa concureze si sa imperecheze porumbeii de una singura. Dupa cativa ani, Machiel a devenit mana dreapta a Marthei de cand stia ca sotul ei l-a invatat bine pe acest tanar si ii cerea in continuare sfaturi lui Machiel. Machiel a devenit managerul cuibului si in aceasta calitate, a informat-o, imperecheat si selectat in scopul continuarii muncii lui Marijin. Castigul sau nu erau banii ci porumbei de la cei mai buni cursanti din cuibul lui Van Geel.
n februarie 1989 Martha Van Geel a decis sa vanda toti porumbeii batrani. Machiel a copilat catalogul de vanzari pana cand nu a mai ramas nimic de stiut despre familia van Geel . Machiel a fost de asemenea si adjudecator si vanzarea a 168 de porumbei a adus un resultat record. Porumbeii au fost vanduti pentru 770,000 de gudeni olandezi in aprecierea activitatii de o viata a lui Marijin van Geel.
La acel moment, erau deja 140 de porumbei originali Van Geel in cuibul lui Machiel Buijk, adusi la viata din cei mai buni cursanti asadar, tulpina Van Geel a fost salvata pentru viitor.
Pe parcursul anilor, Machiel Buijk a avut peste 300 de porumbei originali Van Geel in cuibul sau si i-a pretuit ca si cum ar fi fost oua de aur dar in acelasi timp el nu a ezitat sa elimine orice porumbei care nu se ridicau standardelor sale. In trecut chiar si copii lui 'Dolle', 'Lange' si 'Vlekje'trebuiau eliminati daca nu-si implineau standardele inalte impuse de Machiel, el a eliminat 50% din cele 300 de porumbeii Van Geel. Doar porumbeii din cea mai buna tulpina Van Geel si in plus cu caracteristicile de rasa ale acestei tulpini Jan Aarden i-au fost permis sa ramana si prin aplicarea acestor standarde Machiel a salvat tulina Van Geel dintr-o totala prabusire.
Machiel a avut foarte mare succes cu porumbeii Van Geel si a demonstrat inca odata cat valoroasa a fost tulpina Van Geel si inca este.
In cariera sa, Machiel a castigat multe curse provinciale importante, ca si St. Vincent, Chateauroux, Tours, La Souterainne si Limoges.Toate aceste curse au distante de 600 pana la 1000 de km (327 de mile pana la 621 de mile) si fiecare ocazie, victoria a fost castigata impotriva a mii de porumbei foarte buni la cursele de lunga distanta din Holland. De asemenea Machiel a fost incoronat fiind campion la faimosul 'Zuidwesthoek', fara indoiala cea mai prestigiosa provincie pentru cursele de lunga distanta din Holland.
Multe crescatorii au realizat succese frumoase cu porumbeii obtinuti din cuibul lui Machiel Buijk cum ar fi J. Steijns care a devenit Campion National la distanta lunga, Cees Schouw care a devenit Camionul Maratonului din 'Zuidwesthoek' si B. Hovenkamp care a castigat primul loc si al 5-lea National St. Vincent. Aceste trei exemple sunt doar cateva din foarte multi crescatori din intreaga lume, care au reusit cu porumbeii Jan Aarden de la Machiel Buijk.
Din cauza angajamentelor sale de afaceri, lui Machiel nu ii ramane prea mult timp pentru alte lucruri din moment ce lucreaza cu porumbeii in fiecare zi, 7 zile pe saptamana si 52 de saptamani pe an. Porumbeii sunt viata lui iar statul porumbeilor in Hoogerheide la imperecherea cu Jan Aarden este cel mai important obiectiv.
Datorita vietii sale incarcate, Machiel a decis sa puna stop curselor cu porumbeii din cuibul sau si sa se concentreze pe cresterea porumbeilor Jan Aarden, A decis sa-si curseze porumbeii in alt loc. El este foarte serios in privinta acestui nou cuib de curse. El planuieste sa mearga doar la cursele de lunga distanta cu un numar mare de porumbei. In acest caz va fi o selectie foarte buna, este foarte important sa selectezi perechile bune.
Machiel a reinceput sa curseze in 2003 xu un partener Cees Schouw, competand ca Schouw-Buijk o echipa nascuta din cei mai buni porumbei la curse de distante lungi din Holland. Ei au deja niste rezultate foarte bune cum ar fi castigarea la cursa de distante lungi din St. Vincent de 970 de km(620 de mile) locurile: 4, 43, 44, 52, 61, 100, 114, 148, 150, 156, 195 etc.
De mai multe ori crescatorii instariti au pariat averi pentru colectia Jan Aarden a lui Michael Buijk dar Michael stie ca colonia sa de porumbei Van Geel e ultima si cea mai unica tulpina de Jan Aarden din intreaga lume, prin urmare si-a pus in minte sa pastreze tulpina pe viitor si in acest fel sa persevereze munca de o viata a lui Marijin van Geel.
A detine aceasta valoroasa tulpina de viata are o foarte mare importanta pentru Michael si multi vizitatori din intreaga lume au vizitat cuiburile de reproducere din Hoogerheide si parerea a fost in unanimitate ca o colectie ca aceasta se gaseste foarte greu si este de o excelenta iesita din comun.
Desigur exista crescatori care au in posesie cativa porumbei tipici Jan Aarden, insa noi nu putem compara astfel de porumbei cu porumbeii lui Michael Buijk , unde zeci de astfel de porumbei sunt garantia viitorului tulpinii Jan Aarden. Acei porumbei au corpuri perfecte, pene catifelate, muschi lungi si flexibili, ochii in niste culori inimaginabile, variind de la verde la auriu si de la violet la castaniu.
Tulpina Jan Aarden inca traieste in toata gloria ei datorita pasiunii lui Michael Buijk, un perfectionist care intotdeauna incearca sa reproduca porumbei mai buni, de o calitate mai buna, un crescator de porumbei de distante lungi de o calitate exceptionala , trebuie doar sa le vedeti ochii.
Machiel este un crescator international foarte respectat al carui scop este sa detina si sa curseze cu cea mai buna tulpina la cursele de lunga distanta de porumbei din intreaga lume
crescatoria1_machiel buijk
crescatoria1_machiel buijk
crescatoria_machiel buijk
crescatoria_machiel buijk
machiel buijk tablou
machiel buijk tablou
machiel buijk
machiel buijk
nl03-1301767
nl03-1301767
nl04-0466781
nl04-0466781
nl04-2209762
nl04-2209762
nl04-2209767
nl04-2209767
nl04-2209798
nl04-2209798
nl04-2209820
nl04-2209820
nl04-2209857
nl04-2209857
nl04-2209865
nl04-2209865


Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.